به طور کلی در بیشتر کشورهای جهان اشخاصی که برای اقامت اقدام می کنند تا 5 سال اقامت موقت دریافت می نمایند و پس از سپری نمودن 3 تا 5 سال می توانند درخواست اقامت دائم کشور مورد نظر را بدهند. با توجه به اینکه قوانین کشور ترکیه از قوانین فرانسه اقتباس شده است اشتراک هایی در خصوص این قوانین وجود دارد و در مورد قوانین اقامتی نیز همین حد 3 الی 5 سال وجود دارد.

اقامت در استانبول

برای گرفتن اقامت ، ویزا یکی از مهم ترین مدارک مورد نیاز است . ویزا مدرکی است که ضمیمه گذرنامه شما می‌شود و نشان می‌دهد که یکی از نمایندگان دولت آن کشور در سفارتخانه یا کنسولگری‌، درخواست شما مبنی بر ورود به کشور متبوع خود را بررسی و تشخیص داده است که شما دارای شرایطی هستید که برای هدفی خاص به آن کشور وارد شده اید.

اقامت در استانبول

البته در صورتیکه شما  آذری زبان باشید می توانید از امتیازات ویژه ای که می تواند شامل تسریع در امور اقامت دائم نیز باشد برخوردار شوید.
درحال حاضر برای ایرانیان گرامی عملی ترین روش اخذ اقامت دائم ترکیه و استانبول، دریافت اقامت از طریق ثبت شرکت بازرگانی، تولیدی، صنعتی و سپس اخذ مجوز کار می باشد.